Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 21:27 - Гущерите в България
Автор: matriasdor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2291 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Здравей!

Ако не ти се чете нов изблик на негодувание и вик за помощ, затвори това и си се занимавай с твойта си работа.

Ти може би ме познаваш в друга светлина, но ако знаеш какво става с Елинце и детенцето, може и да прочетеш какво продължава да прави прословутата Агенция за закрила на детето и да ни посъветваш как да "живеем" по-нататък.

Ние бяхме решили да се примирим с акциите и посещенията й и да потърсим доброто в тия хора, но те са отишли при кметицата на Добростан и са я посъветвали да ни изгони от селото като "дъновисти".

Това преля чашата и аз публикувах един призив в сайта за защита на майките, който ще видиш по-долу. След него - писмото ми до една известна журналистка, която се откликна първа. Поне тя го е прочела, но миг след това блокираха текста ми или го изтриха. Кой и как, може да видиш тук. Ако си чел коя цивилизация ни управлява, ще се увериш, че те вече не се крият. Не съм сложил аз картинката - копнах я с print screen както си е в оригинал от отговора на лицето "Таттман форевър". Дали ще остане този тат на тази земя форевър (завинаги), сега зависи само от нас. Народът ни има един израз: "Яко тат нощний"

(бълг.тълк.речник: тат - крадец, разбойник).

 

23.05.2013 г.

сайт mamma

дежурен администратор:

tattman forever

(тат значи крадец и разбойник, forever на английски значи вечен, завинаги):

 

Следват думите на администратора от сайта mamma: Tatti - tattman forever. Представил се е вляво с картинка на гущер с полицейска шапка и лента на ръката с надпис "полиция". Отдолу пише на английски: "Таттман те наблюдава!"

Блокирал е публикацията ми за издевателствата на Агенцията за закрила на детето и пише: "Нещо сте се объркал. Няма да крещите и няма да публикувате подобни теми, докато не ви разрешим, ако въобще ви разрешим. Ако сте бяхте съобразили с правилата ни, нямаше да реалзирате този фалстарт."

 

Сега виж по-долу какво блокира този тат и кажи:

няма ли смисъл да го публикувам в 180 български форума, ако мине през гущерите?

Всъщност, това ще е тест: където го блокират, там има гущери.

ФОРУМ ЗА РАЗКРИТИЯ СРЕЩУ АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

 И ЗАКРИВАНЕТО Й

 

ИЗОБРАЖЕНИЕ: ЖЕНА-ПАЯК

НАДПИС: Агенция за закрила на детето в България

ОСНОВЕН МЕТОД:

НАГЛОСТ, РАЗПИТИ,ЗАПЛАХИ, ПРЕСЛЕДВАНИЯ,ИНТЕРВЕНЦИИ

ОСНОВНА РЕПЛИКА:

ЩЕ ТИ ВЗЕМЕМ ДЕТЕТО!

 ДЕВИЗ:

"НИЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ МАЙКАТА,

НИЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ДЕТЕТО"

 

ПОДКРЕПЯЩИ ЦИТАТИ:

от идеологията на канибалите, робовладелците, феодалите, пиратите, мамонистите, всички нашественици, инквизицията,османските поробители, сионските мъдреци,фашистите, човекотрафика за детски робски труд, клиенти-педофили, съвременни еничари, детски публични домове и хареми,

 органобизнеса, органофармацевтиката и др.

 

РАЗПОЛАГАМЕ С АВТЕНТИЧНИ ЗАПИСИ СЪС СКРИТА КАМЕРА ЗА НАХЛУВАНЕ НА АГЕНЦИЯТА С ПОЛИЦИЯ В ЧАСТНИ ДОМОВЕ И ВОДЕНЕ НА КРЪСТОСАНИ РАЗПИТИ СЪС СТРЕСИРАЩИ ЗАПЛАХИ, СВИДЕТЕЛСКИ ДОКУМЕНТИ, МЕДИЦИНСКИ ЕПИКРИЗИ С УСТАНОВЕНА ЕТИОЛОГИЯ ЗА СЪСИПАНИ НЕРВИ, ОТРОВЕНО МАЙЧИНО МЛЯКО, НЕВРОГЕННИ ЯЗВИ, ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ И ДР.;

 С НЕОПРОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УГЛАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО.

ВСИЧКО СЕ ПРОВЕРЯВА ОТ СЛЕДОВАТЕЛИ И ЕКСПЕРТИ И СЕ ДЕПОЗИРА ПРИ ОТОРИЗИРАНИ ПРОКУРОРИ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА

АКО НАСТОЯЩИЯТ САЙТ НЕ ИСКА ДА СЕ АНГАЖИРА С ТАЗИ ТЕМА,

ПИШЕТЕ НИ НА ИМЕЙЛА НА ОРМ:

 matriador@gmail.com

(Обожатели и Рицари на Майката)

 

ПЪРВИ ЕТАП: СЪБИРАНЕ НА ОЩЕ ДОКУМЕНТИ И СВИДЕТЕЛСТВА ОТ ХИЛЯДИТЕ МАЛТРЕТИРАНИ И ПОСТРАДАЛИ ОТ АГЕНЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ОТ РАЗКАЯЛИ СЕ КЛИЕНТИ;

 

АКО "MAMMA" РАЗРЕШИ, МОЖЕ ДА ПУБЛИКУВАТЕ ОПЛАКВАНЯТА, СВИДЕТЕЛСТВАТА И РАЗКРИТИЯТА СИ ТУК.

 

ВТОРИ ЕТАП: ПЕТИЦИЯ НА ТЕРОРИЗИРАНИ ОТ АГЕНЦИЯТА БРЕМЕННИ, РОДИЛКИ И КЪРМЕЩИ И НА МАЙКИ С УВРЕДЕНИ, ИЗЗЕТИ И ПРОДАДЕНИ ДЕЦА, КАКТО И НА СВИДЕТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ;

 

ТРЕТИ ЕТАП: МЕЖДУНАРОДЕН, НАЦИОНАЛЕН И ОБЩОНАРОДЕН СЪД, НАКАЗВАНЕ НА ВИНОВНИТЕ И СЪУЧАСТНИЦИТЕ

 И ЗАКРИВАНЕ НА АГЕНЦИЯТА.

Отзив на журналистка 1 минута преди да го блокират:

 

Изпратено до: matriador : Ср., 29 Май 2013, 13:08

 

Здравейте, аз съм Поли Пантева и съм журналист от вестник "Телеграф". Проявявам интерес към темата и описаното от вас по повод Агенцията за закрила на детето. Ако имате желание да разкажете подробности, можем да направим материал. В случай, че искате да запазите вашата анонимност, тя ще бъде осигурена.

Очаквам вашия отговор.
Хубав ден.

 

МОЯТ ОТГОВОР

 

(ПО НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТ, ТОЙ СЪЩО СЕ Е ПРОМЪКНАЛ ВЪВ ФОРУМА НА ТОЗИ САЙТ , И ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ ПРЕДИ ВТОРИЯ БЛОКАЖ, ТЯ Е УСПЯЛА ДА ГО ПРОЧЕТЕ ЦЕЛИЯ):

 

Здравейте, драга Поли!

Аз съм Григорий Ватан (моят псевдоним), баща на детенцето Благобела, което се роди в домашни условия на 7 февруари тази година в с.Бели Искър. Детето е здраво, в нормата, прекрасно, развива се удивително бързо, реагира не за възрастта си.

Нашата драма, мога да я нарека и трагедия, започна от факта на домашното раждане. Главната причина е стресиращата световна и национална статистика, вече не апокрифна, но и официална, за огромния процент увредени и загинали деца по болниците и поради съмнителните ваксини. Това, за зла участ, съвпадна с няколко десетки такива случая с наши близки приятелки и познати. Ако ви свържа с тях и ви разкажа какво става с тях и с дечицата им, ще ви настръхнат косите. Детенцето на едни забави развитието си и проходи и проговори много късно, друго се покри с язви и дадоха стотици долари за лечение, трето тръгна към идиотизъм, няколко бебенца "умряха" при раждане в няколко престижни родилни дома, но ние имаме свидетели и документи за фалшифицирани диагнози и актове за смърт, а децата - продадени. Следователи и адвокати, които имаха следи и искаха да разследват случаите, бяха посъветвани от хора с дебели вратове и блинидрани коли да се затварят човките, ако не искат да им се случи случка. Адвокатки и следователи с човешки образ бяха посетени в домовете им, всичко изпотрошено, включително и те. Майки и родители, които се оплакват в медиите, тръгват с черни забрадки по гробищата. Честни форуми не смеят да пускат такива случаи и съобщения, за да не бъдат спрени, или медиаторите им - обработени. Ние мислехме, че това става само по екшъните и в "Бандитския Петербург". Не искам сега да изброявам нещастията, които стигнаха до нашите очи и уши лично. В момента и аз си слагам главата в торбата и превръщам майчица първескиня и бебенце в заложници, но съм  в положението на българите, които са хващали балкана, понеже изверг "бесней в бащино им огнище".

Ние сме лоялни граждани и интелигентни съвременни хора, нямаме нищо общо с фанатичните групи и секти, в което ни обвиняват, искахме раждането да стане по установения ред и при най-добри условия, бяхме сондирали най-добрите родилни домове в София и Варна. Но приятелка пострада жестоко в болницата в Самоков, не искам да кажа нищо лош против реда и лекарите там въобще, може да е било изолиран случай.

Моята мила Е., която се бе сдружила по интернет и лично с много жени, родили в домашни условия, както и с пострадали от немарливост, некомпетентност или корупция в официалните медицински заведения и гестаповските методи на Агенцията за закрила на детето в България, погледна на всичко това с десетократно увеличителна лупа и отказа категорично всичко друго, освен домашно раждане. Аз бях подсигурил кола, за да я закараме веднага в Самоков или София, ако се случи и най-малкото усложнение.

Беше зима, пътищата - лоши, детето вече се подава, ние нямахме друг изход, освен да посрещнем новия живот вкъщи. Аз бях против такъв риск, започнах да набирам номера за линейка, но Е. категорично каза, че ако направя това, съм предател. Тя бе преживяла изключително тежко драмата на първата й приятелка в град Девин, която бе родила близначета и върху нея бе упражнено невежо и жестоко насилие първо от "близките" й, а после - от въпросната агенция. На кърмеща майчица-първескиня изтръгват сукалчетата от гърдите, тя плаче, взимат ги в друга стая на Агенцията за затриване на детето, и съвокупно с нискочелите близки на майката, от същия сорт като служителките в Агенцията, й крещят с все сила, че ще дадат бебетата в държавни ясли. Какво захранване и какви интервенции ги чакат там - известно. Е. е израсла с тази своя любима приятелка, познава интелигентността й и чувствителната й душа, и се заклева че фашист или заптие няма да стъпи никога в нейния дом или ще стъпи само през трупа й. И двете са отлични студентки и уважавани от себеподобни и преподаватели, но селските и провинциалните квестори им говорят отвисоко на "ти", държат ги прави на кръстосан разпит, докато майчиците плачат и кърмят, и през пет минути им крещят, че ще им вземат децата. Самозваните следователки от Агенцията правят учудени физиономии, искат да проверят дали жертвите им наистина са студентки, сякаш са някакви олигофренки от малцинствата.

    Имат няколко изтъркани номера поред, хващат се за доходите им. Държавата-усойница дава по 100 лева на майка, поликлиниката и  агенцията няма да даде и стотинка, но грижовно се осведомява дали случайно родилата не е беззащитна, за да й тикне формуляр да се откаже от детето си. На някои дават и наркотик в супата или чая, за да подпишат без много замисляне. Като им казвам, че Е. има родители в Америка, а моят доход месечно е над 900 лева, клекват. "Ааа, това е нещо друго... Но в началото защо ни излъга! Интелигентен човек, пък лъже... Лъжеш и че си разведен, а не си..." (те са проверили всичко). Това ми се случва за втори път, отивам в общината с акта за развода, те си поправят грешката и сега вече съм разведен... "Хващат" ме в още една "лъжа", защото обвинението в лъжа, докато си залепил с туткал устата на "виновния", за да не може да се аргументира, е най-елементарният трик на разпитвачите и биячите в полицията. По-висшите чинове са интелигентни, взели са си изпита по техника на разпита, те изчакват да им обясниш човешки. А щом си под старшина, ти си гледаш от тефтерчето, все пак можеш да четеш,  и изплюваш обвиненията като картечница. Няма пауза, за да може жертвата да обясни нещата обстоятелствено. Те са запомнили само онзи пункт от науката за кръстосания разпит, който касае свекървинския метод да засипеш като водопад виновния с "аргументи", за да го объркаш.  Обаче обвиненията в лъжа също няма да им се разминат, защото това някои хора е много сериозна обида. След разговорите с интелигентни хора по симпозиуми и презентации тук и в странство, със зрители по телевизията и слушатели по радиото, когато имаш случай да се изказваш, малко трудничко е да изслушваш провинциални раздавачи на словесни шамари, които не ти дават да си отвориш устата.

     Като узнава, че полицията е на път и за нашия дом, Ел. изпада в паника, виква един приятел с кола, той ги изпреварва и отиват в Първа градска в София при педиатър. Докторката издава документ, но в състоянието си на преследвана като престъпник, майката не отива да сложат печат. По-късно оформяме всичко редовно и в София, и в Самоков, където издават акта за раждане, и в Пловдив, и в Асеновград при една прекрасна и интелигента педиатърка, която застава на наша страна. Четири педиатърки са удивени от здравия и свеж вид на детето. Защо толкова много и толкова нервни дестинации с едно невръстно бебе, видяло света още в първата си нощ в този свят на колела? - Защото майката все още е в паника, че ще й вземат детето! Ние знаем, че няма да се стигне дотам, но заплахата, повтаряна многократно, свършва своята работа. Тя идва от Америка и има двойно гражданство, там хората са културни и тя не може да смели падането си от един нормален свят в действителността на една нещастна България, която психологически и фактически е все още в новобългарско османско робство.

      Да ви кажа ли къде са те сега, докато ви пиша? Всяка сутрин и по няколко пъти на ден, докато аз в София тичам по посолства и инстанции за човешка защита, тя ми се обажда с плач по телефона и даже с ридания. Всяко спиране на автомобил, всяко шумче  в отдалеченото родопско село, където тя си мисли, че може да ни оставят на мира, я кара да скача и да трепери. Има и такива хора, такива психики по света! Особено душата на преследвана майчица на 20 години. Да, в момента Е. и детето ни не са й там. Тя е викнала пак верен приятел с кола и са на път за най-далечния ни град по диагонал. Представя си, че там няма да я открият от вездесъщата Агенция и няма пак да я разпитват задължително как е станало зачеването, кой е бащата, какъв доход има нещастницата, кой е 17-ият и братовчед и коя - 245-ата й баба по чичова линия. Не преувеличавам, понеже присъствах на разпита в агенцията в Пловдив. Служителката там е интелигентна и по-мека, разбира от дипломация и психология, но и тя изисква разговор с нея на 4 очи, слагане на подписи и обещания за срокове. Няма мърдане. Лично аз в началото се успокоих, като я видях, но и тя е препратила "досието" на Е. от съчинителите в Самоков, че била "сектантка".

            Не е странно: приятелката й в Девин също бе подгонена и малтретирана като такава. В курортното село, където напуснахме си личната къща завинаги само заради фашизма  и "обещанията" му, че няма да ни оставят на мира където и да се заврем и затова сме я обявили за продан, също бабичките и администрацията са осведомени, че сме "сектанти"... Най-вероятно, защото имат окръжно от психолозите на Агенцията и още по-големи мъдреци над тях да обявяват за сектанти всички, които правят домашно раждане и искат да спасят децата си от заразени лекарства и ваксини, от програмирано манипулиране на кръвта ни с генно инженерство, медицински геноцид. Това вече ще го тръбим ясно и високо, защото имаме събрани анализи и резултати. Предстои крупно съдебно разследване, то всъщност вече е в ход. Към хартата за правата на човека в Хелзинки и не само там се предвижда не само правото на избор на независим личен лекар, но и на независим хабилитиран международен личен експерт по ваксините и всички други помии, които внедряват планомерно и задължително в организма на децата ни. В проектозакона се предвиждат периодични, но и внезапни проверки на вносната продукция, за да се уловят убийците, които я произвеждат, както и нашенските предатели, които ни принуждават да си купуваме отрова. Досега нямахме никаква представа за мащабността и жестокостта на тия генни вмешателства, но това повече няма да продължава. Слабо ви е въображението да си представите докъде може да е стигнала програмата за унищожаване на народите и национализиране на децата ни като търговски продукт!

        Ние имаме дълбоко и непримиримо отвращение към думата "сектант" и съответната категория. Ние категорично отричаме да сме каквито и да е "сектанти"! Това за нас е непростима обида, и ние имаме човешки права и човешко достойнство. Нека сектантите си имат конституционните свободи и човешките права, обаче да ни натрисат това определение в досиетата ни от една нова Държавна сигурност и селска простащина - без извинение, - благодарим! За тази дезинформация, дори само заради тази дума, имаме право да възбудим съдебен иск за разследване за психически терор, лъжа и за лъжепроцедурен, сугестивен тормоз. Ние си обичаме съселяните, много от тях ни обичат и ни помагат и това е взаимно, но програмираният им мозък не може да повтаря друго, освен щампите, които им диктуват опитни врагове на човечеството.

      Защо сега Е. ме разтревожи много силно за пореден път! Защо е отново на колела? Къде ще му стигне краят?! Агентките  от Асеновград аз възприех по телефона като нормални момичета, които си вършат служебните задължения, помолихме ги да бъдат особено внимателни с обекта на поредния им случай и те обещаха да са дипломатични и меки, и видимо изпълниха това. Посетиха ни в селото, за да  видят дали случайно не сме семейство папуаси с болестта на Даун, за да имаме право да не ни вземат детето. Дали имаме добри битови условия. Стаята на Е. сега е като от модно списание, имам съвсем малко работа да оправя кухнята и банята. Къщата, от която ни изгониха, беше луксозна и чиста до момента, в който нахлуха в нея агенти и полицаи с подковани обувки, нарекоха я "мръсна". Просто не бях още изчистил пода и събрал дрехите след паническото бягство на Елена. Това, че съм купил супер-водопречиствател и швейцарски пречиствател на въздуха с по 7 филтъра в експлоатация, както и други скъпи уреди от най-престижни фирми, за да пречистват водата и въздуха и пр. за едно бебе и една майка-първескиня даже и в най-чистия курорт в планината, не им направи никакво впечатление. Тяхната работа е да търсят под телето вол, и като не го намерят - да си го измислят.

      Следващото процедурно подозрение бе, че детето ни е крадено. Добре че им показах плацентата от фризера, и - за голямо мое учудване - не я обявиха за черен дроб и не я взеха веднага за анализ...

Аз съм водил наши и международни институции за защита на бременната и кърмещата, излизал съм по телевизиите на не една страна на тази тема, знаят ме като експерт по материстика и създател на движение "Матриадор". Оглавявах такова направление и в един наш хуманитарен институт в София на правителствено ниво (НИИОН-ЕНИМА),

участвал съм във формирането  на проектозакони за облекчаване положението на майките и някои влязоха в сила, внесох чрез екопартията на Латвия в парламента им предложение за проектозакон със същата цел: фермерите на Латвия да отдават процент от най-чистата си продукция безплатно за бременните и кърмещите; в Башкирия имах предложение от правителството и кмета на гр.Сибай да оглавя основаването на моделни екоселища за бременни, родилки и кърмачки; Светият Синод у нас ни предложи манастирски сгради и площи също за тази цел; ръководството на "Киндердорф" за България ми предложи да стана изпълнителен директор на едно тяхно ново селище, крупни учени и гинеколози в Москва се впечатлиха от българския проект и започнахме поетапни действия. Напоследък имахме разговор и с един руски милиардер, който търси къде да инвестира.  Сътрудничим си със сродни организации на запад като "Обществото на Мъдрите Майки" - и пр. и пр. и пр. Работил съм като референт или ръководител в БАН, Съюза на българските писатели, Международния ПЕН-център, Комисията на афро-азиатските писатели, Института за култура; като началник в изд."Народна култура", като експерт в министерството на Людмила Живкова. Имам публикации и изяви в защита на Майката - на Светицата и Богинята, която ни ражда, а ние, мъжете през вековете, сме я направили на пихтия! За да стои сега Тя пред някакви си комсомолки и да и треперят сърчицето и коленете, докато кърми, плаче, дава обяснения права и се усмихва на детенцето си. Гестаповката, която седи в креслото си и я гледа остро, я пита в упор: "Защо ми се смееш?!" -  Тя отговаря: "Аз се усмихвам да детето ми, не на Вас"...

      Една майчица в момента се опитва да се скрие в друг град, където вече няма да дава координатите си. Аз съм против това, защото винаги съм защитавал, не само на думи, позицията да бъдем съвестни граждани и перфектни съблюдатели на Закона.  Обаче едва сега я разбирам, нервите й се предадоха окончателно, а моето търпение преля чашата и преследвачите повече няма да видят хаир! "Разбиращи и меки" - но не скъсват досието ни от самоковци и го докладват на кметицата на селото, където отидохме, напускайки собствения ни устроен дом. Комсомолките от Асеновград са посъветвали кметицата на Добростан да ни изгони от селото, като "дъновисти"!

     Можете ли да си представите?!

     На вас това побира ли ви го главата?! 2013?

     Всъщност, припомних си... Една моя позната от Горна Оряховица избяга от  мъжа си и баща си с дечицата си, понеже я връзваха за стол и я биеха с желязо, за да им се подчини. Искали са да пропие ракия и да прояде мръвки. Още много години след това, когато ходехме по екскурзии с нормални хора, я чувахме да стене и да моли във съня си: "Не ме бийте, милички! Поне не с желязото! Поне пред децата не ме бийте, моля ви се, не е хубаво..." В съда ищците я нарекли "дъновистка", това било даже и в писменото им обвинение. Съдът уважил престъплението й като  "сектантка", и че в това си качество тя няма мозък и право да възпитава деца. Един абсолютен абсурд: в същото време тя беше начална учителка в София в образцово представително училище и имаше грамоти и награди за най-добър в професията, с иновации в теорията и практиката на педагогиката... Децата я обичаха повече от майките си, колегите й я уважаваха и се учеха от нея, директорката водеше в часовете й студенти и учители да видят как се възпитава и преподава. Взеха й децата и ги дадоха на бащата. Д. си отиде млада - дълбоките рани в душата й от българските инквизиторски и комунистически железа не можаха да зараснат в душата й - и тя рухна млада. В окръжния съд потвърдиха присъдата, взеха й децата, казали: "В София може да става каквото си иска, тука ние командваме!..." Това става в съвременна свободна България, където имаш право да избираш.

Затова сега ние призоваваме всички нещастни и онеправдани, обезправени и обездетени майки да си разкажат за случаите. Като няма управници, има Народ. Даже и нашият понякога престава да бъде медуза и излиза на улиците.

     Ние досега сме събрали над 400 свидетелства; още 600 чакат да бъдат проверени. Не сме сами! Само аз имам над 20 лични сайта, само в един от тях имам над 50 хиляди посетители. Не само от България. От стара коза яре съм, няма да си оставя детенцето и майчицата му в калта. Уволнявали сме и сме вкарвали в затвора много по-нафукани гешефтари и функционери. Един колега журналист от телевизията ходеше по заводите с бронирана джипка с картечница, когато започнеха да стрелят по него.

Това, което сложих сега в този форум, ще го вкарам в още 180 български форума и десет пъти по толкова руски, американски, холандски, швейцарски, италиански, индийски, гръцки, турски, еврейски, арабски, китайски, испански, френски, немски, английски, латвийски, японски, австралийски, башкирски и пр. - навсякъде, където съм ходил или имам публикации и влиятелни приятели. Знаем как да пренасочим инвестиции за България, даже и да има вече договори,  ако не свали тази Агенция и не бъдат идентифицирани продавачите и кукловодите над нея. Вече сме го правили с успех, понеже манипулатори, кебапчии, гешефтари, касапи, палачи, кагебейци, десейци, партийци и комсомолци повече няма и не бива да управляват България!

             Какви сили стоят зад подобни правителства, парламенти, министерства, полиции, агенции, кметства и пр.?

             Българино!!!

             Ние - и "дъновисти"?!... Нека си православят православните, нека си дъновеят дъновистите и кришнарят кришнарите, навсякъде има нормални и добри хора, за всяка тревичка, цвете и пиленце има място на този свят - защо да няма пет неприкосновени квадратни метра и за невинните майчици-първескини?

    Моят баща ме е научил на едно свястно нещо, но то стана основа на веруюто и живота ми, на борбата ми. Перифразирам кредото на Франсоа Волтер и на всички хора с душа и дух, които са проливали кръвта си за Свободата и които не могат да търпят  повече какъвто и да е абсолютизъм и тоталитаризъм, те вече се отърсват гневно от "отровната плесен":

"НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТВОЕТО РАЗБИРАНЕ, НО ОТ ЩЕ СЕ БОРЯ ДО СМЪРТ, ЗА ДА МОЖЕШ СВОБОДНО ДА ГО ЖИВЕЕШ И ИЗПОВЯДВАШ!"

 

ПЪРВИ ОТГОВОР ОТ ЖУРНАЛИСТКАТА:

 

Здравейте. Прочетох всичко, което сте ми написали.
Вярвам, че осъзнавате колко сериозно, а на моменти и невероятно звучи разказът ви. Аз съм съгласна да пиша за всичко, което вие разказвате, стига да можете да приложите някакви доказателства, документи, свидетели на всичко това. В писмото Ви има три основни потресаващи твърдения.
Първото е относно уврежданията, които здрави деца са получили в следствие на ваксина.
Второто и за мен най-сериозно е, че болница е издавала, било то и само веднъж, смъртен акт на живо бебе, което след това е било продадено.
Третото е по повод обвиненията ви към Агенцията за закрила на детето, която до колкото разбирам според вас е налагала психически тормоз над родители.
Не се страхувам да пиша за подобни скандални и потресаващи неща и да заложа името си, но за мен е важно да съм сигурна в тяхната достоверност. Така че, ако можете да докажете някое от тях - аз съм насреща. Търсете ме тук. Влизам всеки ден.
ПП: Скайпът, който сте намерил не е мой.

 

ВТОРИ ОТГОВОР ОТ ЖУРНАЛИСТКАТА:

 

Аз също Ви благодаря и желая успех в начинанията и борбата в съда.

Ако някой ден искате да покажете доказателствата си на бял свят, за да ги видят

много хора - пишете.

Дано постигнете справедливост.

[/quote]

 

      

РЕМИНИСЦЕНЦИЯ

 

Един българин, в  продължение на десетки години, по подобие на десетки хиляди свои сънародници или стотици хиляди, стотици пъти има неприятности с VI отдел на "българската" държавна "сигурност".  Досието му ходи с него навсякъде. Заради качествата му - навсякъде приет; заради досието  му - навсякъде следен, отвсякъде гонен. Това продължава и до ден днешен: май 2013.

 

Ето един епизод от 1975:

В търсене на причините защо и от кого е така оклепан, по-наивен и от Рицаря на печалния образ, той обикаля по районните и градските управления на МВР, за да му разкрият тази тайна. В едно от тях един шеф-полковник е благосклонен, отваря досието му, срича наум, и накрая му казва на чист шопски без примеси:

 

"Ние сме насекаде и секогаш! Каквато и власт да се смѐни, ако ще и след 100 гόдин, това пѐтно че си го носиш цал живот.

 Нема каде да избегаш."

 

 Втори полковник от още по висш отдел също е благразположен, чете досието му пред него и казва: "Не е вярно. Тука е писано дословно следното: /чете/... Обаче колегите взимат само част о изречението и това ходи с тебе навсякъде, затова са ти тия големи неприятности".

Скоро врагът на Родината е пак арестуван, трети полковник, бивш партизанин- идеалист, шеф на ДС в един провинциален град, казва на колегата си от съседния град, който не е бил партизанин и не е идеалист: "Абе остави го момчето, ние нещо пак сме го настъпили. Той има своя си представа за честност и доблест, ядосали сме го, няма как да не реагира".

 

Следващ арест, врагът на родината е голям в кафез с решетки в Шести отдел, като маймуна. В кафеза има още двама врагове-пияници, които се замерят с топки от повръщано и врагът-въздържател пъргаво се навежда, за да не го уцелят. Извикват го. Един генерал в стаята за разпити чака да останат насаме , се оглежда се,  стиска сърдечно ръката на "момчето" и му казва: "Ти ме разби!.. Такова нещо не съм виждал от 1942. Всичките ти приятели пропяха и наклепаха всички, ти единствен не искаш. Въпреки че сме идеологически врагове, приличаш ми на най-добрия ми приятел от партизанските години, едно такова момче със същите очи като твоите. Пребиха го гадовете в полицията и го убиха. И той не издаде никого."

 

Следващ епизод, "момчето" се намира във Великия Съветски Съюз. Дало е нова статия в едно престижно съветско списание, то вече му е публикувало първата част и тя има голям отзвук в старата и чужбина. Редакторът ме стиска ръката и казва: "Пишете! Чакаме още! Предишният брой се разграби за броени минути." В същия миг вратата се отваря, една жена с физиономия като тази на гущера с милиционерската шапка е приближава и говори нещо на ухото на редактора. Момчето от братската страна чува само фрагмент от последните думи на гущера: "...В противен случай!..." Редакторът побледнява като платно, вдига рамене, обръща се към автора и му казва: "За съжаление, ние не можем повече да публикуваме вашите материали".

Като тръгва от Москва за родината си не по свое желание, всичко в багажа му е проверено до молекула. Преди два дни е бил поканен любезно в дома на висш съветски офицер от Военно министерство с окултни наклонности. Той вади топографска карта на една област в СССР, където има правителствен подземен град, неуязвим и за атомна бомба. Там се генерират и еничарите (откраднатите деца), и клонингите - баретите свръхчовеци. Военният с окултни наклонности дава топографската карта на българския си съидейник, с предложение да я вземе в София и да правят чрез нея "телепатични връзки" от разстояние и да помагат по този начин за възхода на човечеството. Обаче той не забелязва как едно пиленце кацва на рамото на госта и му прошепва нещо на ухото. Гостът поисква чаша вода, домакинът отива в кухнята и гостенинът пуска топографската карта зад един скрин.

Сибир forever или разстрел на място, засега му се разминават.

 

Като се връща, веднага го канят любезно в милицията. Или нелюбезно - както се случи. Виждали сте как натикват за врата престъпниците в милиционерската кола. "Какви пак си ги дробил насам- натам бе, калпазанин! Да мътиш, мамка му да [...], главите на хубавата съветска младеж! Съветските другари тука да ни дърпат ушите,

че сме те пуснали!..."

 

 Тук обединявам 4 подобни случая в родината ни бащина, когато "момчето" се е явило на 4 места последователно на конкурси за научен сътрудник и ги е спечелило. Шефовете и учените и на 4-те места се радват, че ще имат такъв колега. И на 4-те места, като отива в личен състав да си оформи назначението, му казват: "По независими от нас причини, вие не можете да бъдете назначен". 

Независимите причини го арестуват незабавно, понеже още на другия ден е постъпил на работа като хамалин на Сточна гара. Направо с мръсната ватенка - във Волгата. "Идьот! Защо си дошъл точно тука? Да ни излагаш, искаш, значи! Да се въртът разни чуждестранни журналисти да те снимат!..."

 И пак в решетката.

 

Следваш епизод. Нов арест, следващ капитан или полковник е озверен. Трясва на бюрото едни професионални негативи и диапозитиви на "момчето", взети при поредното претърсвате от къщата му, и крещи: "На, земи си ги! "Изкарвал си бил прехраната с тех, идьот!... Тия, нашите умници, и непраните гащи зимат на враговете на родината понекога...Три чувала боклук и един тоалетна хартия употребявана ми докараа от тебе тука!  Друг път внимавай какво пишеш на брат си в Западна Германия! Невъзвръщенец! Как са го пропуснали писмото ти тия патки!..."

 

Следващ епизод. Лицето Александров от Шести отдел възлага на един учен от министерството на културата по време на Живкова да напише концепция като как хората от неформалните групи можели да помогнат на горкичкия Съветски Съюз, понеже той напоследък имал големи неприятности. Ученият изоставя четенето за поредния конкурс и за няколко денонощия изготвя такава концепция. Сам не знае как е станало, предава я само в два екземпляра, няма право да запази трети за себе си - той,  със всичкия си, спазва условието. Предава двата екземпляра, агентът вади индигата пред него и разпределя листовете. Гледа: дисертация 200 страници със библиография накрая за авторите на цитатите по азбучен ред на 5 езика. Не по-малко от 500 заглавия. "Ти ме шашна!... Не ме мисли за говедар като много колеги, аз съм завършил история. Знам какво е дисертация и академична справка. Само съм учуден как можа да събереш толко много хора от твоя екип за толко кратко време, та за 4 дена да напишете такова нещо... Знам че имате големи учени по върховете, ама ми е ясно само защо не са още в кошарата... Сещам се кой им е зад гърба... Времена... - "Сам го написах..." - кзвам аз. - "Айде-айде, не на мене тия..." И нямаш право да казваш на никого за тая работа, чу ли? Нито гък! Иначе... Ние ще предадем тая поръчка на другарите от Съветския съюз и ще ти кажа за мнението на началниците, ако разрешат. От мене да мине..." След една седмица. Лицето "Александров", с официална философия "ние разчитаме на стомаха на работника", сякаш е комунистическа, привиква инициатора на "неформалния" екип и му казва: "Това, което ще ти кажа сега, да не си го изплюл и в миша дупка. Иначе изгаряш. Не само ти, ами и поколението ти до девето коляно и много твои приятели. Началниците проучиха сериозно вашия материал и получиха и мнението на съветските другари. Те казват: "Макар и да е написано от врагове, това е науката на бъдещото човечество. Вътре има много любопитни механизми, някои от тях ще приложим. Това за преустройството ни хареса най-много. Така ще останем на власт още колкото си искаме. Обаче, като цяло, в тоя исторически момент е неприложимо. Сега имаме много друга конкретна работа, имаме да гоним съвсем конкретни врагове, така че отивай си - и си затваряй устата."

По-късно бивши съветски другари, които са се отцепили и от преустройството, търсят автора на тая работа в България да го попитат като как е знаел, че  италианската компартия ще се отцепи, че ще стане по света това или онова, че Великият Съветски Съюз през еди коя си година ще се разпадне.

 

Ако на някой му е интересно, мога да разкажа още няколко десетки случая от "приятелството" си с Шести отдел на "българската" държавна "сигурност" - приятелство в кафез. Такова "приятелство", че дори и някои много интелигентни приятели си помислиха, че съм им служил от сърце...

2012 г.

С години закъснение, "момчето" вече е одъртяло, решава да иде до паметника на Стамболийски на Операта и да си провери досието. Някои негови приятели отдавна са му показали копия от досиетата си... Момчето се наслаждава колко папки ще изкарат сега и за него и като как ще звучат служебните имена на духовните му приятели, които са си писали съчиненията за него цели 20 години - 17 или 27 слушалки в едно известно неформално общество. Момчето е вече забравило точната цифра от думите на един съвременен адвокат на две крачки от паметника, който му е правил таражи в къщата преди много години. Преди броени месеци (2013 г.!), когато безсмъртната гвардия на червения Шести отдел отново е подгонила семейството и невръстното му последно бебе, за което няма място в тази страна, "момчето" отива при този адвокат да го моли за помощ. Живо си представя и си говори с него наум по пътя, понеже си мисли, че той е мъж, може да познава и други мъже - бивши колеги от системата, недоволни от сегашната власт. Нали си е фантазьор и писател, нашият герой застава във въображението си пред група върли червени ченгета и комунисти от време оно, нищо че са го мачкали някога, и им казва: "Битка! Ако не сте умрели, има нова гадост на новите гадове, готови ли сте за битка?" Доблестните мъже са нахъсани, изправят се като огромни рицари, тракат с доспехи и оръжия и викат: "Щастие! Щастие! Щастие! Битка! Мамицата им гадна и мръсна на новите гадове!")

            Да, ама не... Един от тях, който е отново на власт, предава на втори от тях, който също е отново на власт, пребоядисан прекрасно в синьо, жълто, соросинкяво или пембяно, да се обади на въпросния си колега от миналото и да му каже:  "Чшшш, градски... Към тебе се е отправила една позната птица, с която си се занимавал някога. Казва се еди как си. Знаеш го, как да не го знаеш... Преди 15 години ни скъса нервите, когато обикаляше България да събира някакви тъпи камъни, а ние помислихме, че слага бомби в клозетите... След триста години сега пак ни дига на нокти. Кани се да иска от тебе помощ да ни мъти пак водата. Отпрати го!" Момчето чука на вратата на кантората, влиза, но още не я е отворил и половин педя, чува глас със скоростта на светлината: "Слушай, пич! Аз се занимавам само с корпорации. Нямам време за тебе." Пичът си тръгва, образите на рицарите рухват прекрасно като двете американски кули в новата стара кал на нещастна България. Все пак, адвокатът е бил малко мъж, върнал му е едно куфарче с филмчета отпреди 25 години. Пазил го е в мазето си, честен човек.

Отива пичът на 50 метра вляво и си тренира мускулите на ръцете по стълбите, за да издържи тежестта на папките...  Но му връчват само едно листче, няма и А4. Там вижда имената си и разбира, че е бил обект на наблюдение и репресии точно 20 години, от началото на студентството... Кодовото му име е било "астрологът". Вижда познати служебни имена на хората, които са го посещавали и арестували през всичките тия години, прочита за мотива на наблюдението и обработката му и причината за всички интриги и изгонвания от всички по-високи служби, където някак си е успял да се "промъкне": "идеологическа диверсия". Сорт: "дъновист". Най-невярното и възможно най-омразното му определение: "дъновист"!

 Причина за "липсата" на многотомното му досие по рафтовете - "унищожено".

 "Поради отпадане на обстоятелствата"...

Е, навикът на червения или соросинкяв звяр и след триста години - да влиза по къщите на хората с обувки и да ги тормози до смърт, да нарежда на кметове и кметици да изгонят "дъновистите" и от последното им убежище, макар и под формата на някаква си хуманитарна Агенция, - не е мръднал и на йота в обратна посока. Тя ползва определенията на махалата и на началниците си отпреди 300 години, които са живи и здрави и на власт и до ден днешен, Господ да им наспори още!...

 

Момчето-пич и несменяем дъновист някога е било много близък приятел с прочутата авторка на "На всеки километър". Тя, подобно на най-милата баба и най-великата ни комичка през всички времена, както и една друга приятелка - Невенка Коканова - и интелигентното семейство Зареви, както и друг интелигентен приятел-астролог, на чието име сега кръстиха един цял театър; по подобие и на "най-гадния разузнавач и цензор на България на всички времена",  четеше като разпрана зловредната "дъновистка" литература и й се възхищаваше. За което даже и нея я рендосаха. Очарована от свободата ни родината, понеже носи такова име, тя замина да си ближе раните в Америка. Жалко че не се видях с нея като дойде за последен път тука! Тя подари някога на "момчето" три дебели тома страхотни ефемериди с ректасцензии, които бяха мечта и за най-отчаяните астролози с връзки по цял свят. "Астрологът" я учеше дълги години на астрология. На нея то дължи главно три неща:

1.Че от добро сърце тя му даде 500 лева официален хонорар съм студия "Екран" за един киносценарий, който бе хвърлен в кошчето незабавно

. 2.Че му обясни с думи прости защо не трябва да приема предложението на другарите от Шести отдел и Външно министерство да го пратят на запад да си прави каквито иска шантави киноцентрове, издателства, хуманитарни организации и пр., но с малката и невинна уговорка те да служат за параван на техни хора от разузнаването и на мили убийци с чадъри. "Ти няма до имаш нищо общо, не искаме това от тебе. Ти си абсолютно непоправим и некадърен за такава работа. Предложихме ти някога да те направим председател на твойте кукувци по света и в България, ти - "не"... Разбрахме, че с твоя ум и таланти на тебе България ти е тясна, особено в нашата компания.  Но ние сме диалектици, използваме и въшките в гащите на дявола и в мустаците на диригента, когато е преспал с примадоната. Искаме само да не издаваш нашите хора като дойдат, щото вие имате рентгенови очи и от вас човек не може да скрие нищо." Благодарение на Свободка, отказах. Чух само едно " Трошѝ си тогава главата!" - и тръгнах да го изпълнявам.  За сметка на това, сега нямам врат или физиономия като тия  на ония, които приеха това предложение. Те и до ден днешен развиват бурна духовна и парична дейност по света и у нас с десерт от имоти, с чадъри или без чадъри..

3.Благодарение на Свобода Бъчварова осъзнах окончателно че това "ние" е не само на всеки километър, но и на всеки сантиметър и милиметър, на всеки микрон и ангстрьом от нервите и съдбите ни - несвършваеми, трагични, жестоки  и нечовешки. Тя не го написа в заглавието на прочутия си сериал, но ми бе казала устно, че великият факт на всемирната червена революция е не е само на всеки километър, но и на всяко десетилетие, столетие, хилядолетие, чак до края на вечността:

 

Справка 2013:

сайт mamma

дежурен администратор:

tattman forever

(тат значи крадец и разбойник, forever на английски значи вечен, завинаги):

 

Следват думите на администратора от сайта mamma: Tatti - tattman forever. Представил се е вляво с картинка на гущер с полицейска шапка и лента на ръката с надпис "полиция". Отдолу пише на английски: "Таттман те наблюдава!"

Блокирал е публикацията ми за издевателствата на Агенцията за закрила на детето

и пише:

"Нещо сте се объркал. Няма да крещите и няма да публикувате подобни теми, докато не ви разрешим, ако въобще ви разрешим. Ако сте бяхте съобразили с правилата ни, нямаше да реалзирате този фалстарт."

 

 

Дали е фал, ще видим като го изпратя на форуми и медии без гущери.

 Ако има такива.

 

За финал, повтарям отново репликата на полковника от Второ районно в София през 1975. Това са ми го казвали при нахлуванията в дома ми и при нескончаемите арести и други негови колеги, от капитан до полковник, макар и в различни варианти.

 

1975

СОФИЯ

Второ районно у-ние на МВР

НАЧАЛНИК

 

"Ние сме насекаде и секогаш! Каквато и власт да се смѐни, ако ще и след 100 гόдин, това пѐтно че си го носиш цал живот.

 Нема каде да избегаш."

 

30.5.2013 г. 10:53:20 ч.

 

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ ОТ АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКЛРИЛА НА ДЕТЕТО В АСЕНОВГРАД, СЛУЖИТЕЛКА ГЕРГАНА. ТОНЪТ Й Е ИНТЕЛИГЕТНЕН, ЧОВЕШКИ, ДОБРОЖЕРАТЕЛЕН.  И ТЕ ИСКАТ НАЙ-ПОСЛЕ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ДА ПРИКЛЮЧИ И ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ НАС, НО КАТО УЗНАВА, ЧЕ МАЙКАТА С БЕБЕТО Е ЗАМИНАЛА СНОЩИ И ОТ ТОВА СЕЛОТО С КОЛА НА ПРИЯТЕЛИ ЗА ДРУГ ГРАД, СЛУЖИТЕЛКАТА КАЗВА:

 

- Съжалявам, но аз съм длъжна да докладвам за това - и положението й сега ще се усложни още повече. Моите началници ще го възприемат като ново бягство, ще има ново преследване и следващите колеги може да бъдат много по-безкомпромисни. В София




Гласувай:
2




1. zaw12929 - Вие сте човекът със знания- НЯМА СПОР! ПОЗДРАВИ! УСПЕХИ!
16.08.2017 08:07
Извънредно голям материал! Полезна НУЖНА, ВАЖНА информация
Стилът на писане пречи да се прочете- бледи дребни букви, дразнещо червено, разкъсан текст- вие ако пишете за нас- дайте го по четливо, с по едър, подреден текст. Приятелска забележка и молба- направете го четлив и го пуснете отново! КАТО ДРУГ НОВ ПОСТИНГ ЗАСЛУЖАВА СИ, МОЖЕ И ДВЕ ЧАСТИ! Извинявам се!. За добро го написах. Можете да го изтриете! То е лично съобщение! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: matriasdor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9442
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031